Borászati szaki

Borászati szaki

Borok bűvölete: Az évezredes művészet felfedezése

2024. február 16. - Kertészeti szaki

Borok bűvölete: Az évezredes művészet felfedezése   A bor kultúrája ősi és gazdag, és az emberiség történetének része már évezredek óta. A bor nemcsak ital, hanem egyfajta művészet, amely az idők során különböző társadalmi és kulturális jelentéseket öltött magára. A bor megosztásának,…

Tovább

A borvidék varázsa: Kézműves szeretettel és szüreti gyönyörrel

A borvidék varázsa: Kézműves szeretettel és szüreti gyönyörrel   A bor minden kort és kultúrát átszövő, csodálatos ital, mely magában hordozza a természet, a munka és a hagyományok összhangját. Ám hogy hogyan kerül a boros pohárba ez az isteni nedű, és mi az a hely, ahol mindez megszületik? Nos, a…

Tovább

A borászat mesterművei: Eszközök a borhoz

A borászat mesterművei: Eszközök a borhoz   A borászati eszközök széles választéka esszenciális szerepet tölt be a borászat minden szakaszában, kezdve a szőlőültetvény gondozásától egészen a bor palackozó gép. Ezek az eszközök nem csupán a bor készítésének mechanikus részét képezik, hanem…

Tovább

Hogyan készül a tablettás bor?

Hogyan készül a tablettás bor?   A tablás bor, más néven tablettás bor, elkészítése a következő lépésekből áll: Kezdetben előállítanak egy 20 cukorfokos löttyöt, amely vízből és cukorból áll.Ezt követően az erjesztéshez hozzáadnak valamilyen erjesztőt.Az erjedés folyamán a cukor alkohollá alakul…

Tovább

Hogyan készül a Rozé?

Hogyan készül a Rozé?   A rozé bor egy frissítő, könnyed ital, mely kiválóan passzol a tavaszi és nyári napokhoz. Nézzük meg, hogyan készül és miként érdemes tárolni! Rozé készítése:A rozé bor készítése a fehér- és vörösborok között helyezkedik el. Kék szőlőből készül, és a színanyag a gyümölcs…

Tovább
süti beállítások módosítása