Borászati szaki

Borászati szaki

Dugózók: Kézi vagy gépi eszközöket válasszunk a palackok lezárásához?

2024. augusztus 30. - Kertészeti szaki

Dugózók: Kézi vagy gépi eszközöket válasszunk a palackok lezárásához? A borospalackok lezárásának művészete és titka évezredek óta foglalkoztatja az embereket, hiszen egy jól megválasztott dugózó kulcsfontosságú a bor minőségének megőrzésében. A modern technológia fejlődésével azonban egyre…

Tovább

Szőlőfeldolgozás: A bogyózótól a présig – Az ízletes bor készítésének titkai

Szőlőfeldolgozás: A bogyózótól a présig – Az ízletes bor készítésének titkai A borkészítés művészete évszázadok óta vonzza az embereket, hiszen minden pohár borban egy történet rejlik: a szőlőtőkék gondozása, a napfény érlelése, a szüret izgalma és a feldolgozás gondossága mind hozzájárulnak…

Tovább

Hogyan könnyítsük meg a szüretelést? Praktikus tippek a szüretelő kád használatához

Hogyan könnyítsük meg a szüretelést? Praktikus tippek a szüretelő kád használatához A szüret az egyik legizgalmasabb időszak a szőlőtermesztők és borászok életében. Ilyenkor az egész éves munka gyümölcse kerül a szüretelőkádba, amelyek kulcsfontosságú szerepet játszanak a termés begyűjtésében és…

Tovább

Almadaráló vagy prés? Melyik a legtutibb választás az almabor készítéséhez?

Almadaráló vagy prés? Melyik a legtutibb választás az almabor készítéséhez? Ahogy az őszi levelek aranyszínűre váltanak, az almáskertek gazdái és a házi almabor készítők évről évre szembesülnek egy alapvető kérdéssel: almadarálót vagy hidraulikus prést használjanak a tökéletes almabor…

Tovább

Borlopók újrahasznosítása: Kreatív ötletek dísztárgyak készítéséhez

Borlopók újrahasznosítása: Kreatív ötletek dísztárgyak készítéséhez A borlopók, amelyek egykor a borospincék elengedhetetlen eszközei voltak, ma már ritkán találhatók meg a háztartásokban. Azonban ezek a tárgyak új életre kelhetnek, ha kreatívan közelítünk hozzájuk. A lopótök újrahasznosítása…

Tovább
süti beállítások módosítása