Borászati szaki

Borászati szaki

A hőmérséklet szerepe a bor készítésben: Hogyan befolyásolja a hőmérséklet a must erjedését és a bor érlelését? Milyen hőmérsékleti tartományok ideálisak a különböző borstílusokhoz?

2024. augusztus 08. - Kertészeti szaki

A hőmérséklet szerepe a bor készítésben: Hogyan befolyásolja a hőmérséklet a must erjedését és a bor érlelését?Milyen hőmérsékleti tartományok ideálisak a különböző borstílusokhoz? Ha valaha is azon tűnődtél, hogy miért érzed magad olyan jól egy pohár bor után, a válasz részben a hőmérsékletben…

Tovább

A palackozás művészete: Milyen tényezők befolyásolják a bor palackozását és tárolását?

A palackozás művészete: Milyen tényezők befolyásolják a bor palackozását és tárolását? Milyen típusú palackokat használnak a borászok? Hogyan kell helyesen tárolni a bort a palackozás után? A bor! Az isteni nedű, amit a történelem során már sokan istenítettek, és sokan megpróbálták megfejteni,…

Tovább

Oxigén a borban: Barát vagy ellenség?

Oxigén a borban: Barát vagy ellenség? Hogyan kezeljük az oxigént a borászatban? Milyen hatással van az oxigén a borra? Hogyan lehet minimalizálni az oxidációt a borászatban? Képzelje el, hogy a bor egy zenekar: az oxigén a furcsa kis zenész, aki folyamatosan próbálkozik, hogy a háttérben,…

Tovább

Hordók titkai: Milyen típusú hordó adja a legjobb ízt a bornak és miért? Hordók titkai: Milyen típusú hordó adja a legjobb ízt a bornak és miért? Milyen anyagból készülnek a boroshordók? Hogyan befolyásolja a hordó mérete és élettartama a bor ízét?

Hordók titkai: Milyen típusú hordó adja a legjobb ízt a bornak és miért? Hordók titkai: Milyen típusú hordó adja a legjobb ízt a bornak és miért? Milyen anyagból készülnek a boroshordók? Hogyan befolyásolja a hordó mérete és élettartama a bor ízét? Képzeld el most és azonnal, hogy egy bortermelő…

Tovább
süti beállítások módosítása