Borászati szaki

Borászati szaki

Milyen új erjesztőedények és hordók segítenek a bor ízének és aromájának kifejlődésében?

2024. szeptember 26. - Kertészeti szaki

Milyen új erjesztőedények és hordók segítenek a bor ízének és aromájának kifejlődésében? A borkészítés művészete időtlen, de mint minden művészeti ág, ez is folyamatosan fejlődik. Bár a szőlő marad a sztár, az erjesztés és érlelés színpadán egyre több új "mellékszereplő" tűnik fel, amelyek…

Tovább

Milyen kihívásokkal szembesültök a hazai és nemzetközi piacokon a borok értékesítése során?

Milyen kihívásokkal szembesültök a hazai és nemzetközi piacokon a borok értékesítése során? Milyen marketingstratégiákat alkalmaztok a borászat népszerűsítésére és a fogyasztók elérésére? A borászatban a szőlő gondozása csak a kezdet. A bor elkészítése után talán az egyik legnagyobb kihívás az…

Tovább

Milyen konkrét lépéseket tesznek pincészetükben a fenntartható szőlőtermesztés és borászat érdekében?

Milyen konkrét lépéseket tesznek pincészetükben a fenntartható szőlőtermesztés és borászat érdekében? Hogyan csökkentik a vízfelhasználást, a szén-dioxid-kibocsátást, és hogyan növelik a biológiai sokféleséget a birtokon? A fenntarthatóság fogalma egyre meghatározóbb szerepet játszik a…

Tovább

A klímaváltozás új ízeket hoz a borokba: Hogyan alkalmazkodnak a borászok?

A klímaváltozás új ízeket hoz a borokba: Hogyan alkalmazkodnak a borászok? Ha borász vagy, akkor tudod milyen az: ahogy nyugodtan sétálsz a borvidéken, a szőlőtőkék szépen sorakoznak, és a nap gyengéden érleli a fürtöket. Minden tökéletes, igaz? De aztán jön a klímaváltozás, és hirtelen a szőlő…

Tovább
süti beállítások módosítása